Tjeckisk landslagsmålvakt blir Mats Olssons nya adept i Elverum

Simon Mizera under EM. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Elverum har värvat den tjeckiska landslagsmålvakten Simon Mizera. 21-åringen flyttar från HC Robe Zubri under sommaren och har skrivit på ett treårskontrakt.

Simon Mizera fick sparsamt med speltid för under EM för Tjeckien, som blev utslagna i gruppspelet. Men nu meddelar de norska mästarna Elverum att han ansluter till deras trupp i sommar. Där kommer han att dela målvaktsposten med Emil Kheri Imsgard och får Mats Olsson som målvaktstränare.

– Mizera är en ung målvakt som redan har tagit en plats i det tjeckiska landslaget. Han är en atletisk typ av målvakt, en liten blandning mellan Martin Galia och Andreas Palicka, som kommer att bjuda på spektakulära räddningar. Han är väldigt fokuserad i målet och använder gärna ”angreppsstilen” som sitt vapen i duellerna med skyttarna, säger Mats Olsson till Elverums hemsida.

Mizeras HC Robe Zubri ligger på 3:e plats i den tjeckiska ligan. Laget åkte ut i EHF European Cup i den tredje rundan. I flera av matcherna hade Mizera en räddningsprocent på mellan 30-40%.

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Elverum Handball (@elverumhandball)