Storklubbarna faller i Champions League – Barcelona också utslagna

Aron Palmarsson. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Lördagen skördade två riktigt tunga offer i Champions League. Först åkte Telekom Veszprém ut mot Skjern och strax efter föll Barcelona mot franska Montpellier.

Det kanske allra mest stjärnspäckade dubbelmötet i den första rundan av slutspelet i Champions League spelades mellan det franska topplaget Montpellier och nyblivna spanska mästarna Barcelona. Efter vinst med tre bollar i det första mötet satt fransoserna i förarsätet inför lördagens returmöte i Spanien.

Barcelona kom ut som det något bättre laget och gick till pausvila med ledningen, 15-14. Därefter kopplade katalanerna greppet med en flermålsledning i den andra halvleken och såg ut att vara på väg mot en seger i hela dubbelmötet. Fransoserna kom dock tillbaka i slutet av halvleken och slutminuterna blev extremt rafflande.

Med 40 minuter kvar gick Barcelona upp i tremålsledning, det vill säga precis vad som krävdes för att ta matchen till ett likaläge. Men i matchens sista anfall, med mindre än tio sekunder kvar på klockan, fick Montpellier in 30-28 och kunde därmed jubla. Hemmalaget hann inte kvittera och därmed är Barcelona det andra tunga laget som åker ur slutspelet redan i den första rundan. Tidigare under lördagen föll Telekom Veszprém nämligen i sitt dubbelmöte med svensklaget Skjern.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here