Starkt försvar till två poäng när IFK Kristianstad stängde CL-säsongen

Richard Kappelin under handbollsmatchen i Champions League mellan Kristianstad och Wisla Plock. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

IFK Kristianstad besegrade Wisla Plock och dämpade sitt avsked i Champions League till fjärde plats. Trendbrottet håller sig med den fjärde raka segern i alla tävlingar för det orangea laget.

Att de polska gästerna var vidare oavsett resultat i arenan behövde inte Kristianstad ta hänsyn till. Försvaret var i fokus när man tog farväl av Champions League, på ett lovande sätt inför fortsättningen på hemmaplan.

– Det är lite slitet på vissa spelare, samtidigt gör vi det helt okej, sade Ljubomir Vranjes till Viasat efteråt.

Sättet som IFK hanterade de defensiva duellerna signalerade ork för mer. Richard Kappelin var bäst bakåt och stängde totalt i perioder för Plocks skytte.

Högernian Ziga Mlakar hittade rätt sju gånger men hade sin överman i Valter Chrintz på Kristianstads högerkant.

Chrintz var i sin egen stjärnklass för kvällen, tio mål av matchens lirare på väg mot 24–20.

Kristianstad vann för tredje gången och stänger CL-säsongen på nio poäng. En stark spurt, men det blev bättre alldeles för sent för att det skulle bli spännande för Sveriges representant i grupp D.

IFK Kristianstad–Wisla Plock 24–20 (15-9)
Målskyttar, Kristianstad: Valter Chrintz 10, Olafur Gudmundsson 4, Adam Nyfjäll 4, Alfred Ehn 2, Teitur Einarsson 2, Philip Henningsson & Gregor Ocvirk båda 1.