Spelarbortfall i PSG:s skandinaviska läger

Paris Saint-Germain genomför för närvarande sina matcher något mindre stjärnspäckat än vanligt. Mikkel Hansen har saknats på slutet med hjärnskakning, när PSG slog Toulouse fick Sander Sagosen dessutom avbryta med ljumskkänning.

L´Equipe utvecklar kring den danske niometaren som missat fyra matcher alla turneringar inräknat.

Visa av erfarenheten kring Jesper Nielsen som återvände men fick ytterligare problem och tvingades avstå två månader av 2017/18-säsongen går PSG försiktigt fram med Hansen. Enligt tidningen pågår tät läkarkontakt för att reda ut följderna av hans hjärnskakning.

På svenskfronten är det ljust i mästarlaget, Kim Ekdahl du Rietz har verkligen prickat skytteformen lagom till att mycket ansvar i säsongsstarten.

För PSG:s norske påläggskalv Sander Sagosen väntar däremot en kamp mot klockan för att komma till spel i lördagens CL-evenemang i hemlandet. Redan i det första anfallet i onsdagsmatchen mot Toulouse fick han utgå ljumsskadad.

– Vi får se vad magnetröntgen visar. Det kan gå snabbt eller så tar det lite tid. Jag är uppväxt med idrotten och har lärt mig att inte ta ut ledsamheter på förhand, säger Sagosen till Aftenposten när prognosen i närtid kommer på tal.

Den utsålda matchen i Lillehammer, Elverum–PSG spelas lördag kväll. Frågan är hur många av de skandinaviska stjärnorna som finns på planen då.