Seedningsgrupperna till Champions League klara

Daniel Pettersson i Magdeburg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN.

Seedningsgrupperna till nästa års Champions League är klara. EHF presenterar grupperna på hemsidan och meddelar att lagen enbart delas in i tre seedningspotter i år. 

För en vecka sedan avslutades årets Champions League med att Magdeburg fick lyfta bucklan för första gången sedan 2002. En veckans firande fick dock vara nog. Nu är det dags att börja blicka vidare mot den kommande upplagan av turneringen.

Europeiska Handbollsförbundet har släppt seedningsgrupperna inför 2023/2024. Nytt för i år är att lagen delas in i tre potter, med sex lag i den högst seedade gruppen och fem i de återstående två. De regerande mästarna, Magdeburg, är placerade i den andra gruppen, medan övriga Final4-lag återfinns i pott ett.

Dragningen sker den 27 juni och då kommer lagen delas upp i två grupper, med åtta lag vardera. Lag från samma länder kommer inte kunna möta varandra under gruppspelsfasen.

När gruppspelet är avslutat kommer de två bästa lagen i varje grupp gå direkt till kvartsfinal. Medan lagen på placering tre, fyra, fem och sex kommer göra upp om övriga slutspelsplatser.

Lottningen sker den 27 juni 11:00 i Wien och går att följa på EHFTV.

Pott 1:
Barcelona – Spanien
THW Kiel – Tyskland
Barlinek Industria Kielce – Polen
Paris Saint-Germain Handboll – Frankrike
GOG – Danmark
Telekom Veszprém HC – Ungern

Pott 2: 
SC Magdeburg – Tyskland
ORLEN Wisla Plock – Polen
Montpellier Handboll – Frankrike
Aalborg Håndbold – Danmark
OTP Bank – PICK Szeged – Ungern

Pott 3: 
FC Porto – Portugal
Kolstad Handboll – Norge
RK Celje Pivovarna Lasko – Slovenien
HC Eurofarm Pelister – Nordmakedonien
HC Zagreb – Kroatien