Sävehof kvar i kampen om en slutspelsplats efter dramatisk avslutning

Sävehof vann mot Presov efter dramatisk avslutning. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Sävehof gick in i gruppspelets näst sista match med avancemanget till slutspel helt i sina egna händer. Slovakiska Tatran Presov stod för motståndet och det bjöds på en jämn match i Partille Arena. 

För att hålla kvar i chansen till ett slutspel krävdes minst ett poäng i matchen eller en förlust för Sporting, som spelade sin match mot CD Bidasoa Irun samtidigt.

Sävehof tog greppet i matchen redan tidigt, och hade dragit ifrån till en knapp tvåmålsledning en bit in i den första halvleken. Hemmalaget visade upp ett brett spel där niometersspelarna Bogojevic och Edvardsson visade upp sig ordentligt.

Försvarsmässigt höll Sävehofs offensiva försvarsspel bra under matchens början, men innan halvtidsvilan lyckades Presov både kvittera och gå om – framförallt på grund av snabbt spel där Sävehofspelarna inte hängde med i försvaret.

En kvittering kom dock även från hemmalaget, och inför halvtidsvilan visade tavlan exakt samma siffror som i matchen mellan Irun och Sporting.

Halvtidsresultat: 16-16

I den 39:e minuten återtog Sävehof ledningen i matchen, och därefter höll de den fram till de sista spelminuterna. Samtidigt tog Sporting taget om matchen i Spanien, och för Sävehof krävdes alltså minst en poäng för att slutspelsplatsen inte skulle vara körd.

Matchens sista kvart präglades av hårt försvarsspel från båda hållen. Bland annat så åkte Presovs Rábek på ett rött kort efter en huvudskada på Gzim Sahili.

De båda lagen höll ett jämnt resultat matchen ut, och med tio sekunder kvar av matchen kvitterade Presov till 29-29.

Tack vare en straffsituation i matchens sista sekund kunde matchens målkung William Bogojevic, men 12 mål under matchen, avgöra till 30-29. Sävehof ligger därmed på samma poäng som Sporting inför den avgörande gruppspelsmatchen nästa helg – borta mot just Sporting.

Mål, Sävehof: William Bogojevic 12, Jonathan Edvardsson 6, Gzim Sahili 5, Stefan Sunajko 3, Christoffer Brännberger 2, Sebastian Karlsson 1, August Eli Björgvinsson 1.

Sävehof-Presov 30-29

Tabell > >