Sandell sköt Aalborg tog CL-final: ”Helt sjuk känsla”

Lukas Sandell. Foto: Aalborg Håndbold

Aalborg är klart för final i Champions League och två svenska spelare hade huvudroller när den danska storklubben skapade historia. Felix Claar var bäst på plan och Lukas Sandell gjorde det avgörande målet.
– Det var en helt sjuk känsla när bollen gick in, säger Sandell till Handbollskanalen.

Få trodde att Aalborg skulle ta sig förbi åttondelsfinal, men de slog ut FC Porto. Sedan väntade SG Flensburg-Handewitt och då skulle det väl ändå vara kört, men icke. Semifinal då, där skulle det väl ändå ta stopp när självaste PSG stod för motståndet? Inte då heller. Aalborg vann med 35–33 efter att Lukas Sandell gjort det avgörande målet.

– Jag tror inte att någon trodde på oss mer än vi själva. Men det är inte dumt att leva på att vara underdogs, säger Lukas Sandell till Handbollskanalen.

Det avgörandet målet kom till efter ett svensksamarbete. Felix Claar, matchens överlägset bäste spelare, hittade Sandell som inte tvekade och satte dit 35–33.

– Det var en växel från Felix där jag sprang förbi den första trean och såg att deras målvakt gick ganska tidigt i det andra hörnet. Då sköt jag i det första hörnet och det var en helt sjuk känsla när bollen gick in. 

Vad säger du om Felix Claars prestation i den här matchen?

– Vad ska jag säga? Felix är helt sjuk. Jag är otrolig imponerad över hans match och egentligen hela säsongen.

Aalborg har spelat mängder av tuffa matcher på sistone medan PSG kunnat gå på halvfart i den franska ligan. Trots det var det haltande Aalborg-spelare som såg piggast ut på slutet.

– Vi pressade PSG in i slutet och då kan allt hända. De var favoriter och vi hade inget att förlora. De blev oroliga och osäkra medan vi såg hopp i att vi kunde ta hem det, förklarar Sandell matchutvecklingen.

Ikväll väntar final mot Barcelona, som slog ut Nantes utan några större problem. Barcelona har vunnit samtliga matcher de har spelat den här säsongen – ännu en tuff nöt att knäcka alltså för underdogen Aalborg.

– Jag tror att de förstår att vi är rätt bra när vi slår Flensburg i kvarten och PSG i semin. Därför tror jag att de är förberedda och hungriga. Men kan vi hålla det jämnt mot slutet är det mycket som talar för oss, avslutar Lukas Sandell.

Finalen har avkast 18:00 på Viaplay.