Så spelas herrarnas Champions League

Foto: EHF/Heimken, Hocevar, Lämmerhirt, Stadler

Säsongen 2020/21 innebär ett nytt spelsystem för herrarnas Champions League. En del förändringar kommer att genomföras innan säsongen kastar igång i september.

Nästa säsongs Champions League blir den 28:e upplagan och kommer inte riktigt att se ut som den brukar. Bland annat kommer man minska antal lag i startfältet till 16 lag.

Tävlingen inleds som vanligt med ett gruppspel. I år kommer det endast att finnas två olika grupper som innehåller åtta lag vardera. Vilka lag som kommer att tillhöra vilken grupp lottas första juli, men en sak som är klar är att två lag från samma land inte kan hamna i samma grupp. Varje lag spelar en hemma- och en bortamatch mot alla sju lag i serien.

Efter 14 omgångar går ettan och tvåan från grupp A och B direkt vidare till kvartsfinal. Lag tre till sex spelar om de återstående kvartsfinalplatserna och de två sista i gruppen åker ur.

Sen är allt som vanligt, de fyra lagen som vinner kvartsfinalerna går vidare till EHF FINAL4 och gör upp om guldet i Köln 12-13 juni 2021.

Något som även är nytt denna säsong är att speldagarna kommer att vara onsdagar och torsdagar. Final4 i Köln spelas däremot som vanligt under en helg.

page1image1895364016
Foto: EHF