PSG med en fot i Final 4 efter seger mot Kielce

Jesper Nielsen suger in ett inspel från Nikola Karabatic. Foto: Anna Benicewicz-Miazga

Paris Saint-Germain tog en mycket fin skalp i gårdagens kvartsfinal på bortaplan mot Kielce. Fransmännen vann med 28-34 och får alltså med sig ett sex mål stort försprång till returen i Stade Pierre de Coubertin, Paris, den 28:e april. Totalsegraren sett över de två kvartsfinalerna kniper en plats i Final 4 som avgörs i Köln 26/27 maj.

Vilken superhelg det blev för storklubben PSG. Under fredagen presenterades Kim Ekdahl Du Rietz som ett nyförvärv till nästa säsong. Samtidigt reste laget till Kielce i Polen och spelade till sig ett drömläge för att nå Champions League Final 4.

Lördagens kvartsfinal mellan Kielce och PSG drog igång i ett härligt tempo där hemmalagets Dean Bombac tidigt i matchen bjöd på ett drömmål som fick publiken att ”lyfta taket”. Men kort efter gick luften ur hemmalaget som varken hittade rätt i försvars- eller anfallsspelet. Istället var det ett mäktigt PSG som kunde gå ifrån till ett stort försprång i halvtid, hela 10-22.

Nu rann det lava ur tränare Talant Dujshebaevs öron och hans intensiva tuggummituggande nådde nya nivåer.

I den andra halvleken kom Kielce något så när tillbaka i matchen, mycket tack vare legendaren Slawomir Szmal som räddade tre raka skott vilket också genererade tre snabba kontringsmål. Med kvarten kvar att spela hade försprånget krympt till fem mål men PSG behöll kylan och vann matchen med 28-34.

Jesper Nielsén tog chansen och gjorde fyra mål när mittsexkollegan Luka Karabatic tidigt fick kliva av planen med en handskada.

PGE Vive Kielce – Paris Saint-Germain Handball 28-34 (10-22)