PSG klara för Final Four

Uwe Gensheimer i Paris Saint-Germain och all star-laget 2018/19. Foto (arkiv): Angela Grewe, @angieee11

Idag spelades den andra kvartsfinalen mellan Paris Saint-Germain Handball och PGE Vive Kielce. Förra lördagen vann PSG med sex mål över Kielce och hade därför en fördel inför kvällens match. PSG startade inte lika starkt som i det förra mötet men lyckades att rycka upp sig. De vann matchen med 35-32.

I deras förra möte var PSG överlägsna i den första halvleken, så var inte fallet idag. Kielce startade riktigt starkt framåt och tog varje chans de kunde när PSG slarvade. PSG fick en tuffare start och slarvade bort många bollar i början. Detta slarv ledde till att Kielce kontrade och gick upp i ledningen, efter sju minuter var ställningen 1-4 till gästande Kielce.

Efter cirka 13 minuter in i halvleken var det istället Kielces tur att slarva och strax där efter tog PSG upp ledningen för första gången i matchen. Denna ledning släppte de inte på, den första halvleken slutade 17-15 till PSG.

I den andra halvleken lyckades Kielce komma ikapp efter fyra minuter. Matchen fortsatte jämn. Det märktes att det var en viktig match för båda lagen då det stundtals var väldigt tufft åt båda hållen. Den andra halvleken innehöll många utvisningar för lagen.

PSG lyckades att ta upp ledningen igen och under den sista kvarten släppte de aldrig den. PSG är nu klara för Final Four efter att ha vunnit kvällens match med tre mål.

Final Four spelas den 26-27 maj i Köln 

Slutresultat och bäste målskytt

Paris Saint-Germain Handball – PGE Vive Kielce 35-32 (17-15)

Paris Saint-Germain Handball: Nedim Remili 9
PGE Vive Kielce: Alex Dujshebaev Dovichebaeva 5