Ordning i Vardar med ny ägare

RK Vardars Timur Dibirov. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Skopjes stolthet, RK Vardar är regerande CL-mästare. Det senaste året har dock rubbat gigantens position med rubriker om ekonomisk kris och hotad satsning. Handball-planet och flera lokala medier skriver nu om ljusning efter ett skifte i klubbledningen.

Sergey Samsonenko som styrt och stöttat under flera år lämnar snart över som chef. In kommer en tidigare ordförande och mecenat, Mihajlo Mihajlovski tar över som klubbägare.

Mihajlovski, som är president för verksamheten i SEHA-ligan, fanns i klubben fram till 2013. Den nye ägaren sägs ha en stark position men möjligen en något mindre plånbok.

Ändå är avsikten klar, att behålla Vardars status bland storklubbarna i Europa och regionen.

– Min önskan och ambitionen är att Vardar ska vara på den nuvarande nivån, vilket innebär att nå kvartsfinal i Champions League, att kämpa om titeln i SEHA League med Veszprem och andra lag, och naturligtvis den ligan och cupen på hemmaplan, säger Mihajlovski till sportmedia.mk.

Vardar verkar också behålla Stevce Alusovski som tränare i den nya organisationen. Mihajlovski aviserar samtal med nuvarande spelare inom kort för att få klart hur truppen ser ut.

– Min vision för Vardar är att 50 procent av spelarna ska vara makedonska, jag vill inte att laget ska bestå av en utländsk legion, säger han till sportmedia.mk.