Olafur Gudmundsson på väg till Montpellier?

IFK Kristianstads Olafur Gudmundsson. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Olafur Gudmundsson har varit stöttepelare och anfallskraft för IFK Kristianstad i flera säsonger. Lagkaptenen i det orangea laget verkar nu söka sig vidare. Flera isländska medier rapporterar att 31-åringen ska skriva på för Montpellier HB.

Gudmundsson har sammanlagt åtta gedigna år bakom sig i IFK-tröjan, före och efter ett mellanspel som Tysklandsproffs 2014/15.

Tre SM-guld och över 120 landskamper finns på meritlistan, som kan bli ännu längre med de regelbundna CL-insatserna som Montpellier erbjuder i kraft av andraplatsen i Starligue.

Hans avtal i Kristianstad gäller över 2022, men när en storklubb på den internationella scenen anmäler intresse brukar det kunna hända saker vid förhandlingsbordet.

Kristianstad och Montpellier drabbade samman två gånger i mästarligan hösten 2019. Gudmundsson ordnade en poäng med en kvittering i hemmamötet innan Kristianstad skrällde med bortaseger några veckor senare.

Montpellier bör således veta vad de vill med den potentiella värvningen. Enligt Visir handlar det om ett tvåårskontrakt mellan niometaren och den franska klubben.

Länk: Ólafur á leið til silfurliðs Montpellier