Ola Lindgren efter förlusten: ”Ett gigantiskt fall framåt”

Ola Lindgren. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

IFK Kristianstad höll sånär jämna steg med Rhein-Neckar Löwen i söndagens heta Champions League-match, men förlorade till slut med tre bollar. Ola Lindgren var nöjd med lagets insats. 

Efter en period med knackigt spel och flera direkt svaga insatser i både Champions League och Handbollsligan gick IFK Kristianstad åter att känna igen i söndagens bortamatch mot Rhein-Neckar Löwen i Champions League. Det blev visserligen förlust med tre bollar, men skåningarna stod för en stark spelmässig insats.

Efteråt var huvudtränaren Ola Lindgren väldigt nöjd med sitt lags prestation, men självklart besviken att den inte räckte hela vägen fram till en viktig poäng.

– De vinner målvaktsmatchen och därför vinner de matchen. Jag tycker att vi läser sönder deras sju mot sex-spel och låter kanterna få ta avsluten, tyvärr får vi inte med oss några räddningar. Men man kan samtidigt inte få allt, säger Ola Lindgren till Kristianstadsbladet.

– Det här var ett gigantiskt fall framåt. Vi visar att kapaciteten finns och det ska vi ta med oss. Vi springer med dom, vi sätter press på dom och visar att vi har gjort läxan sen vi möttes förra gången. Sen är det självklart retfullt att det inte räcker till någon poäng.

Med två omgångar kvar av gruppspelet ligger IFK Kristianstad sist i gruppen, men på samma poäng som både PPD Zagreb och Wisla Plock. Det innebär att slutspelet är inom räckhåll. Förmodligen blir den avslutande matchen borta mot PPD Zagreb direkt avgörande.