Officiellt: Simon Hald flyttar till Ålborg

Simon Hald under EM i vintras. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Redan stjärnspäckade Ålborg HB gör plats för ännu ett stort namn i truppen om ett år. Simon Hald är då klar i SG Flensburg-Handewitt och tar sig norrut för sammanlagt fem säsonger i hemstaden.

– Jag ser fram emot att komma hem till Ålborg och återigen springa in på planten framför den trofasta hemmapubliken i Sparekassen Danmark Arena, säger 27-åringen till klubbens hemsida.

Linjegiganten Hald har hållit sig till två stabila klubbar på elitnivå. Han fanns i lokala lag i närområdet fram till han skrev på för Ålborg HB 2013.

Utvecklingen fick snabbt, såväl i klubb- som landslag. Efter bytet till Flensburg 2018 kom Bundesligatiteln lägligt våren därpå, samtidigt som Hald vann två VM-guld i rödvitt.

Nästa fas i karriären blir ett Ålborg som är ännu starkare än när Hald lämnade för proffstillvaron utomlands.

Den nordiska dominanten tävlar på högsta nivå i Champions League, när Hald och Niklas Landin ansluter sommaren 2023 får möjliga motståndare synnerligen svårt att hitta en svag position i lagbygget.

– Simon flyttade till Flensburg för nästan fyra år sedan för att testa sin nivå i utlandet. Därefter han har fortsatt sitt hårda jobb och utvecklat sig till en internationell toppspelare i både försvar och anfall, säger klubbdirektör Jan Larsen till klubbens hemsida.

Länk: Simon Hald vender hjem til Aalborg i 2023