Officiellt: Samir Bellahcene går till Kiel

Samir Bellahcenes målvaktskollega – Tomas Mrkva Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

THW Kiel får ett nödvändigt nyförvärv när Samir Bellahcene ansluter med ettårskontrakt. Den franske keeperns övergång kom ut i lokala medier tidigare i veckan, nu meddelar klubben själv förstärkningen längst bak i banan.

Vincent Gerards skadesituation behöver rehabtid och Kiel agerade för att hålla högsta kvalitet i målvaktsteamet.

Bellahcene har börjat göra intryck för det franska landslaget på samma sätt som han dominerat mellan stolparna i Dunkerque HGL. Kiels stundande start i Champions League och behovet av att hämta sig efter två förluster i Bundesliga garanterar att 28-åringen får kliva in i hetluften per omgående.

– Självklart kom Kiels erbjudande som en överraskning. Men det stod direkt klart för mig att jag verkligen ville hjälpa zebralaget och bidra med mina egenskaper. THW Kiel är en av de största klubbarna i världen, en drömklubb för mig, säger han till klubbens hemsida.

– Samir är en annan typ av målvakt än Tomas (Mrkva), båda kommer att komplettera varandra väldigt bra. Jag gillade hur entusiastisk Samir är på tanken över att flytta till oss. Trots allt är han är mycket framgångsrik i Frankrike och som kapten klar nummer ett i sin förra klubb, säger tränaren Filip Jicha till klubbsajten om den nya målvakten.

Länk: THW KIEL VERPFLICHTET FRANZÖSISCHEN TORHÜTER SAMIR BELLAHCENE VON US DUNKERQUE