Officiellt: Karol Bielecki avslutar karriären

Karol Bielecki under OS. Foto: ihf.info

Karol Bielecki, en av Polens bästa handbollsspelare någonsin, avslutar karriären efter säsongen, det berättar han för klubblaget Vive Kielces hemsida.

ANNONS

36-åringen har varit en av världens mest fruktade vänsternior de senaste 15 åren och inte ens en allvarlig ögonskada kunde stoppa polacken. Men nu har legendaren bestämt sig för att avsluta sin karriär och istället bli tränare och ambassadör för Vive Kielce.

– Jag kan inte ge allt för laget längre. I Champions League var jag inte den spelare som jag vill vara och därför har jag bestämt mig för att avsluta min karriär efter den här säsongen, säger han till hemsidan.

Bielecki flyttade tillbaka till Kielce 2012 efter åtta år i Bundesliga: först i Magdeburg och sedan i Rhein-Neckar Löwen. Sedan flytten hem har han vunnit Champions League med Kielce. Dessutom har han varit en oerhört viktig spelare för det polska landslaget där han tagit två mästerskapsbrons och ett silver.

Kielce är klart för final i polska ligan där de kommer att möta Wisla Plock. Efter de två matcherna är karriären över för legendaren.

LÄNK: Vive Kielce

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here