Officiellt: Jack Thurin till Ålborg

Jack Thurin. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN.

Svensklaget Ålborg HB växer med blågul kompetens på nio meter. Efter en målrik debut som utlandsproffs i FC Porto kan 24-åringen skruva på ambitionerna i Champions League.

Ryktet om Thurin till norra Jylland hann bara surra någon dag i portugisisk press innan de inblandade parterna går ut med bekräftelse. Niometaren köps loss från sitt tidigare kontrakt, det nya sträcker sig över 2026 i Ålborg.

– Trots att jag bara varit en säsong i Porto fanns det inget att tveka på då jag hörde om intresset från Ålborg, eftersom det är en klubb jag gärna vill byta till, säger Thurin till klubbens hemsida.

– Laget har varit i toppen av den danska ligan i flera år och är nästan en fast deltagare i Champions League, dessutom har man en stark supporterskara i en välbesökt arena, fortsätter han.

Ålborgs internationella ambitioner passar Thurin som klarade av debuten i mästarligan 2022/23 och ssamlade ihop till 50 fullträffar från högernio.

– 220 mål förra säsongen talar för sig själv och vi se därför fram emot att se honom i den rödvita tröjan, säger Ålborgs klubbdirektör Jan Larsen.

Länk: Storskytten Jack Thurin skifter til Aalborg Håndbold