Officiellt: Elliot Stenmalm till Kielce nästa säsong

Elliot Stenmalm. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Storklubben Vive Kielces intresse för Elliot Stenmalm har varit uppenbart för alla i sociala medier under hösten. Niometaren från Redbergslids IK var tidigare klar för Polenflytt 2023, nu är alla överens och Kielce får in U-landslagstillgången redan till sommaren.

Kielces klubbpresident tillika mecenat Bertus Servaas har skött synbart förlagt en hel del av förhandlingarna inför öppen ridå med flitiga utspel på Twitter. Så sent som i helgen kungjorde Servaas att man kommit närmare en lösning för att avsluta Stenmalms kontrakt med Redbergslid i förtid.

Under måndagen blev beskedet helt officiellt, via Kielces hemsida. Stenmalm har tre års avtal med klubben från och med nästa säsong och kan börja ladda för Champions League.

Återstoden av hösten och vårsäsongen tillbringar 19-åringen alltjämt som tungt anfallshot för de vita eleganterna i Handbollsligan.

”Samtidigt som vi är lite besvikna att inte kunna behålla Elliot ett år till så är vi jättenöjda med ”affären” där vi till slut nådde en överenskommelse efter ganska långa men professionella samtal”, skriver Redbergslid på sin hemsida.

Länk: Elliot Stenmalm szybciej w Kielcach!