Nantes skrällde ut PSG – klara för Champions League-final

Dominik Klein, HBC Nantes. Foto: Angela Grewe

Nantes har inte lyckats besegra PSG på hela säsongen, man väntade tills det var som viktigast – semifinal i Final 4. Nantes vann matchen med 32-28 och är klara för final.

Ett fullsatt, uppumpat Lanxness Arena exploderade när spelarna sprang in på planen Hemmasonen Dominik Klein sprang in till det högsta jublet och tysken såg ut som han skulle slita med sig hela taket i vevandet med publiken.

Tyske Klein var så pass taggad att han tog 2 minuters utvisning efter 2 spelade minuter när han smällde till Karabatic. Den behandlingen skulle den fransmannen fortsätta få under matchen.

Ett aggressivt 6-0 försvar från Nantes arbetade intensivt bakåt och det var svårt för parisarna att komma till bra lägen, förutom Luc Abalo på högerkanten. Framåt lyckades Nantes bättre på det lågt stående 6-0-försvaret från PSG och efter 9 minuter ledde man matchen med 5-4.

PSG vände kort till ledning 6-5 genom Jesper Nielsen men det höll inte länge. Nantes dirigerade av Nicolas Claire drog ifrån till 9-6 efter kvarten spelad. Time out för PSG, och än mer anmärkningsvärt: Noll räddningar från favoriterna. Det blev tre totalt i halvleken, 15% räddningar, det vinner man inte semifinaler med.

Nantes fortsatte att hugga hål i motståndarmålet till ledning 15-10. Paris Nedil Remili satte sen tre raka i slutet för att putsa till siffrorna till 17-14. Men en rejäl favorit i rejäl gungning efter första.

Istället för den förväntande upphämtningen från Paris höll Nantes avståndet femton minuter in i andra halvlek, 23-20. Nantes målvakt Cyril Dumoulin, som undertecknad utsedd till en svag länk inför mötet, spelade stabilt och stängde ner frilägen från både Gensheimer och Abalo.

I Paris växlar man fram och tillbaka mellan målvakterna Corrales och Omeyer. Det mesta går in bakåt, mycket tack vare Kiril Lazarov som smäller in straffkast efter straffkast, men i slutet av matchen började Omeyer att rädda och med fyra minuter kvar på klockan är PSG plötsligt bara ett mål efter.

Ordentligt uppskruvad stämning i Lanxness Arena. Men Nantes tog tillbaka tvåmålsledning och Mikkel Hansen brände straff, eller rättare sagt – Dumoulin räddade – vid ställning 30-28. Där bestämdes matchen.

Stor matchhjälte blev målvakten Cyril Dumoulin och Nantes skrällde ut PSG med 32-29. Nantes till Final!