Montpellier och Veszprem vidare i Champions League

Karl Wallinius i Montpellier. Foto: PatriciaSports

Andreas ”Stycket” Nilsson gjorde fem mål när hans Veszprem säkrade en kvartsfinalplats i Champions League. Karl Wallinius och Lucas Pellas var med och tog Montpellier vidare efter en bekväm resa mot Magnus Anderssons Porto.

I går spelades två åttondelsfinaler i Champions League och först ut var Veszprem som tog emot Vardar. Det förra mötet slutade med en klar bortaseger i Skopje för ungrarna (22–30) och i returen kunde Veszprem kontrollera händelseförloppet och se till att det inte blev någon större spänning.

Andreas Nilsson gjorde 5 mål för Veszprem men matchens bästa målskytt blev lagkamraten Yahia Omar med 7 mål. I Vardar gjorde Yoel Cuni Morales 6 mål. Veszprem, som även förra året slog ut Vardar, får nu möta Aalborg i kvartsfinalen.

Andersson besviken

Den sena matchen stod mellan Montpellier och Porto. Lagen spelade 29–29 i Portugal men i returen kunde Montpellier vinna ganska enkelt. Porto – med Magnus Andersson som tränare – missade flera klara lägen och såg stundtals ofokuserade ut.

– Jag är väldigt besviken över hur vi spelade. Faktum är att jag är lite förvirrad. Vi började ganska bra men hade problem i försvaret, men trots det hade vi chanser att ta initiativet. Efter 10 minuter visade vi en del frustration och förlorade vår väg, vårt spel blev otydligt och vi tog dåliga beslut – vilket gav Montpellier chansen att göra fyra eller fem mål på kontringar, säger Magnus Andersson till Eurohandball.

I Montpellier stod Karl Wallinius för 4 mål (ett par riktiga rökare) och Lucas Pellas för 1 mål. Montpellier får nu möta Kielce i kvartsfinalen.

Veszprem – Vardar 31–31 (18–13)

Montpellier – Porto 35–27 (19–11)