Meshkov Brest blir att räkna med – säkrar kvalitetslirare

Darko Djukic. Foto: Anders Bjurö, Bildbyrån

Den vitryska toppklubben Meshkov Brest, som gick till åttondelsfinal i årets Champions League, har gjort klart med Darko Djukic och Sandro Obranovic.

Meshkov Brest är en trogen klubb i Champions League och SEHA League. De går mot sitt femte raka ligaguld i Vitryssland och även om de rent geografiskt har svårt att locka de allra största spelarna får de alltid till en bra trupp.

Nu har de förmodligen säkrat konkurrenskraft i Europa även kommande säsong. De har nämligen presenterat Darko Djukic och Sandro Obranovic som nya spelare på sin hemsida.

Darko Djukic är en serbisk högersexa född 1994 som slog igenom i RK Železničar 1949. Via Metalurg Skopje och Besiktas landade han sommaren 2016 i polska Vive Kielce. När Kielce i sommar värvar in polske talangen Arkadiusz Moryto bakom Blaz Janc får Djukic snällt flytta på sig. 23 år ung kan vi också notera att han redan hunnit bo i Serbien, Makedonien, Turkiet, Polen och Vitryssland.

Den kroatiske mittnian Sandro Obranovic är en intressant lirare som spelat för Karlovac, Nexe och Zagreb i hemlandet. Han lirade 2016/17 i Pick Szeged och tillhör nu Chambery i Frankrike.

Meshkov Brest har också säkrat Aliaksandr Bachko, en vitrysk mittnia från finska mästarna Cocks, något YLE rapporterade i mars.