Medieuppgift: Emil Nielsen aktuell för Barcelona

Emil Nielsen. Foto (arkiv): Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Den danske målvakten Emil Nielsen flyttade till HBC Nantes förra sommaren och stod för en stark säsong. Danska och franska medier har uppgifter om att han är mogen större uppdrag, Barcelona anmäler intresse för att köpa loss keepern nästa sommar.

Nielsen gjorde lysande reklam för sig själv med flera alerta insatser med Skjern i Champions League. Han lyckades också med proffsdebuten utomlands, en flytt till Barcelona kan vara en metod för att också hävda sig i landslagskonkurrensen där Niklas Landin och Jannick Green ännu väger tyngre.

Hursomhelst rapporterar danska tidningen B.T. att Barca vill ha ersätta rött och vitt med rött och vitt. När Kevin Møllers kontrakt går ut nästa år ska Emil Nielsen vara ett tydligt bud på att ta över platsen mellan stolparna.

– Jag kommenterar inte enskilda klubbnamn. Men jag kan säga att Emil Nielsen är intressant för många klubbar, men han är riktigt glad över att vara i Nantes, säger Nielsens agent Rasmus Skram till tidningen.

Skram är däremot konkret i vad som ska till för att 23-åringen ska lämna Nantes i förtid.

– Därutöver har han kontrakt till 2022, så om han ska någonstans innan dess, måste han köpas loss, fortsätter agenten till B.T.

Även Ouest-France pekar, från franskt håll, på Barcelona som en kommande klubb för Nielsens del.