Manolo Cadenas lämnar tränarposten i Meshkov Brest

Meshkov tränare Manolo Cadenas. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

En tredjeplats i SEHA Liga, åttondelsfinal i Champions League och en stor serieledning, det blev Manolo Cadenas eftermäle i vitryska Meshkov Brest. Nu meddelar klubben att den spanska tränaren lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan för att istället satsa helhjärtat på sitt jobb som argentinsk förbundskapten. 

Manolo Cadenas kom till de vitryska mästarna Meshkov Brest inför säsongen. I Cadenas fick Meshkov en supermeriterad tränare som har coachat både Barcelona, Ademar Leon, Wisla Plock och spanska herrlandslaget – där han vann ett EM-brons och ett EM-silver mellan 2014-2016.

Och i Meshkov Brest fick Cadenas en chans att komma tillbaka till den europeiska klubbhandbollen, och klubbhandbollens finrum Champions League, sedan han slutade i polska Wisla Plock 2016. Efter äventyret i Polen har han varit huvudtränare för Argentinas herrar sedan 2017.

Och den senaste säsongen har det alltså blivit Meshkov Brest för 63-årige Cadenas. I Brest får man väl säga att det blev en godkänd säsong men inte så mycket mer. En tredjeplats i SEHA Liga och en åttondelsfinal i Champions League, där man åkte ut mot Flensburg, blev facit i cupspelet.

I vitryska seriespelet, som Brest har vunnit fem år i rad, leder laget ligan på behörigt avstånd ner till värsta konkurrenten SKA Minsk, vilket man ska göra.

I och med att Cadenas lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan tar den rutinerade assisterande tränaren Raul Alonso över rodret resten av säsongen, skriver klubben i ett pressmeddelande.