Många spelarförändringar i Montpellier

Vid Kavticnik. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Vid Kavticnik lämnar Montpellier. Klubben kompenserade genom att låta nyförvärven dugga tätt under en presskonferens. Kvintetten Alexis Borges, Hugo Descat, Gilberto Duarte, Yanis Lenne och Marin Sego har alla gjort klart med den regerande CL-mästaren, rapporterar Handnews.

Trotjänaren Kavticniks tid på högerkanten i Montpellier är över till sommaren. Avskedet med nyförvärvet från 2009 markerar också slutet på en epok, även om alla band inte tycks klippta mellan MHB och Michael Guigou.

Någon öppning till en 20:e säsong för vänstersexan erbjuds inte, dock en trevare till 36-åringen om att bli tränare i klubben.

Huvudtränaren Patrice Canayer och klubbens två presidenter kunde bekräfta en mängd andra nyheter på spelarfronten.

Hugo Descat är tillbaka i hemlandets liga efter spel i Dinamo Bukarest. Gilberto Duarte och Yanis Lenne är övergångar från FC Barcelona medan linjespelaren Alexis Borges kommer ny från Porto. Marin Segos flytt från Pick Szeged är numera också bekräftad av den franska klubben.

Slutligen har ett antal befintliga spelare fått förlängt, till exempel Melvyn Richardson som är MHB:s man till och med 2023. Valentin Porte, Diego Simonet, Jonas Truchanovicius, Nikola Portner, Kyllian Villeminot och Julien Bos nya avtal är lika fullt en del av stommen i det nya Montpellier.

Länk: Kavticnik quitte Montpellier, quatre recrues annoncées