Maik Machulla och Ljubomir Vranjes på radarn för Ålborg

Maik Machulla. Foto: Avdo Bilkanovic /Bildbyrån.

Ålborg HB verkar komma allt närmare att presentera sin nya tränare. Maik Machulla är en kandidat och kopplas till klubben av TV2, i lokaltidningen Nordjyske figurerar Ljubomir Vranjes namn för tränarposten.

Ålborg och långvarige coachen Stefan Madsden går skilda vägar efter 2023/24. Spekulationer går heta om vem som ska ta över jobbet med både inhemskt titelrace och CL-kamper på schemat.

TV2 ger lite konkret information med nyheten att klubbledningen haft ett möte med Maik Machulla i förra veckan.

Machulla vann dubbla guld med SG Flensburg-Handewitt 2018 och 2019 men fick gå efter en period med sämre resultat förra våren.

Ålborg kan bli hans första jobb efter Flensburgsejouren. Enligt Nordjyske verkar det danska topplaget ha fler namn med Flensburgkoppling i sin rekryteringsplan.

Vranjes, för närvarande sportchef just i norra Tyskland är ett rykte som plockas upp av tidningen.

Ingen av de inblandade har kommenterat uppgifterna. Däremot gav Ålborgs klubbdirektör Jan Larsen nyligen en allmän bild av att det snart kan vara dags med en ny huvudtränare på officiell grund.

– Självklart har jag ett pappersark med namn, vi börjar inte helt från noll. Tvärtom har vi faktiskt en tanke om vi väldigt gärna kunde tänka oss och vi hoppas att kunna avslöja honom i den närmaste framtiden, sade han till TV2.