Löwens sportchef Roggisch inför Kristianstad: ”De kan skrälla”

Oliver Roggisch funderar under mötet i Kristianstad 2015. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Ikväll smäller och, förhoppningsvis med orangea ögon, skräller det i Champions League. Kristianstad ska gästa Rhein-Neckar Löwen i jakten på första poängen. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det var så väldigt nära hemma mot Meskhov Brest och sen så väldigt väldigt nära igen borta mot Kielce. Men efter 4 omgångar står Sveriges representanter på 0 poäng i årets Champions Leauge-gruppspel.

Men det är heller inte vilket gruppspel som helst. Kristianstad lottades till dödens grupp i Champions League med ”sju svinbra lag”, som IFK:s avgående klubbchef Nikolas Larsson uttryckte det i Kristianstadsbladet. 

Ikväll ska IFK gästa ett av de svinbästa lagen i den gruppen – Rhein-Neckar Löwen. Tyskarna har inte sönderimponerat hittills i turneringen och har två vinster och två förluster efter fyra matcher.

Dels därför och dels på grund av IFK:s skicklighet så höjer Löwens sportchef, och förre storspelaren, Oliver Roggisch ett varnande finger för de orangea.

– De här grabbarna är otroligt snabba. Om du drar på dig för många tekniska fel så kan Kristianstad skrälla, säger han på Löwens hemsida.

– Det kan straffa sig rejält att underskatta motståndare med den kvaliteten som finns i den här turneringen. Vi måste prestera på max i varje match, så även på onsdag (ikväll). Kristianstad har ett gäng riktigt bra spelare. Det finns kvalitet där, avslutar sportchefen.

Rhein-Neckar Löwen mot IFK Kristianstad startar kl 19:00 och sänds på Viaplay och Viafree.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here