Ljubomir Vranjes om ryktena kring Andreas Wolff: ”Helt absurt”

Ljubomir Vranjes. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Den kroatiska tidningen VL skrev tidigare i veckan att Telekom Veszprém var på jakt efter Andreas Wolff i THW Kiel. Nu dementerar Ljubomir Vranjes uppgifterna.

Den kroatiska tidningen VL gick ut med ett kittlande på sin sajt tidigare i veckan. Enligt sajten skulle Telekom Veszprém vara i full gång med att försöka värva Andreas Wolff från THW Kiel för en rekordsumma. Rasmus Boysen – elitspelare i den danska klubben Ribe-Esbjerg och journalist hos bland annat hballtransfers – twittrade också om det helt vilda ryktet.

En sådan transfer skulle då bli den dyraste transfern någonsin inom handbollsvärlden. Att jämföra med det nuvarande rekordet på 2 miljoner euro för Nikola Karabtic som PSG betalade Barcelona.

Ljubomir Vranjes – tränare för Telekom Veszprém – var inte sen med att kommentera uppgifterna.

Om vi ska tro den svenska succétränaren – som onekligen verkar bestämd i sin tweet – är en sådan övergång inte det minsta aktuell.

Andreas Wolff är en av världens absolut bästa målvakter, med bland annat EM-guld och OS-brons i bagaget. 26-åringen har spelat i THW Kiel sedan 2016 och har dessutom 50 landskamper innanför västen.