Live: Kristianstad och Montpellier i avgörande drabbning (19:30)

Michael Guigo, Frankrike. Arkivbild. Foto: St Pillaud

Skadeproblematik finns med i beräkningen inför ödesmatchen i Kristianstad Arena. Montpellier kommer dock med förstärkt trupp för att spräcka nollan i Champions League. Kantveteranen Michael Guigou är klar för säsongens första tävlingsmatch.

Senast 36-åringen sprang längs vänsterflanken i mästarligan vann Montpellier titeln, äran och allting under Final Four-helgen i våras.

Nu är läget ett annat, Guigou återvänder till en detroniserad mästare som fått en handfull smällar och en del skador därtill.

Kreatören i centrum av anfallen, Diego Simonet följer inte med till Kristianstad. Där ska Montpellier ändå försöka repa mod och ta sista chansen att bli första utmanare underifrån om avancemang.

Guigou är dock tillbaka i truppen, efter knäoperation under sommaren och en försiktig comeback i en träningsmatch mot Argentinas landslag i förra veckan. Han är redo att stötta lagkamraterna som genomgår en smärre matchkris.

– Lite självförtroende saknas, lite erfarenhet och ibland gör vi det för hastigt. Man ser att våra händer skakar ibland. Vi spelar inte med hela vår kapacitet. De små detaljerna måste vi utveckla för att vända uddamålsförlusterna till vinster, säger Guigou till eurohandball.com apropå förlustraden.

Som Montpellier vill göra allt för att avsluta i den sjätte gruppspelsmatchen.

– Redan innan vi gick igång med tävlingen visste vi att vi var tvungna att vinna mot Kristianstad. Nu har matcherna blivit ännu viktigare. Allt annat än vinst kan riskera vårt kval, fortsätter Guigou.

Kristianstad har hemmapubliken i ryggen inför höstens CL-examen. Däremot avgörs Olafur Gudmundssons medverkan i sista stund, Kristianstadsbladet rapporterar också att Alfred Ehn upplevde smärtor i hälen under torsdagsträningen.

Ytterligare ett frågetecken inför kvällen som lär innehålla efterlängtat jubel i endera laget.

Tidigare möten
151205 Kristianstad–Montpellier 29–30
151017 Montpellier–Kristianstad 30–26

Lördag 19.30 IFK Kristianstad–Montpellier HB
Matchen sänds direkt i TV3 Sport och Viaplay