Kvicka data inifrån iBall

Bild: iBall. Foto: Johnny Fidelin/Icon Sport/Bildbyrån.

Nikola Karabatic klippte till i 139 km/h. Michael Guigou träffade rätt från 19,5 meter. Båda händelserna inträffade under Final Four-helgen i Champions League och uppmättes av sensorer i bollen iBall.

ANNONS

EHF:s hemsida reflekterar över utvecklingen som fanns tillgänglig för TV-tittare runtom i världen, dessutom för finalbesökare på plats i Köln via en app i slutet av maj.

Istället för att granska noggranna anteckningar kom automatiskt besked om att Montpelliers Diego Simonet fördelade sina sex avslut i finalen mot Nantes i båda hörnen och Guigou hittade nät med en lobb i 27 km/h.

För att sovra i all information hade EHF anställt en data-analytiker som stod för faktakollen och förmedlade de mest intressanta siffrorna via bland annat sociala medier.
– Det krävdes massor av interna resurser och kreativitet för att få till denna världspremiär på högsta nivå inom klubbhandbollen. Efter utvärdering är vi väldigt nöjda med resultatet. Vi menar att tillhandahålla relevanta data ihop med spännande berättande är en av de främsta plikterna för handbollen gentemot fansen, säger marknadsdirektören David Szlezak till EHF:s hemsida.

LÄNK: World Premiere of IBall Inspires The Future

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here