Kristianstad nära ännu en CL-vinst

Arkivbild Foto: Viktor Ljungström www.viktorljungström.se

Kristianstad hade länge kontrollen över matchen mot Jonas Källmans Pick Szeged men fick se sig besegrade efter sextio minuter. Dean Bombac var återigen ostoppbar och gjorde hela tretton mål. 

Känslan inför matchen var god, vinst mot både Rhein Neckar Löwen och Kolding på hemmaplan och en potentiell tvåpoängare låg inom räckhåll.

Matchen började bra för svenska mästarna och man gick snabbt upp till 3-0 genom glödhete Jamali och Cederholm. Szeged replikerade snabbt med en japan av Jonas Källman och ungrarna var med igen.

Mycket såg ut att gå IFK:s väg ikväll men Szeged höll sig fast. Med ett oberäkneligt anfallspel där storstjärnan Dean Bombac låg bakom det mesta hade IFK svårt att få stopp på motståndarna bakåt.

IFK hade ledningen med 19-16 i paus och såg ut att gå mot ännu en hemmavinst i Champions League. Dock klev Pick Szeged fram mer och mer, och efter sextio minuter kunde slutresultatet skrivas till 32-34. Ett mediokert målvaktsspel av Simic/Larsson bäddade för förlusten och framåt var Jamali relativt ensam med skyttet.

Kristianstad buade efter slutsignalen ut Pick Szeged, troligen på grund av deras inte helt rena spel, med försök till filmningar etc.

– Det känns absolut som en bortamatch idag. Tycker inte riktigt domarna är snälla vid oss, men det är väl så när man är ny i den här turneringen, sade Ola Lindgren till Viasat efter matchen.

Enda svensken i bortalaget, Jonas Källman var i inledningen stekhet och stod för fem mål i de inledande 17 minutrarna. Totalt landade han på sex mål.

Vi får önska Kristianstad ett fortsatt lycka till i nästa CL-match mot Rhein Neckar Löwen på bortaplan.

Målskyttar

IFK Kristianstad: Iman Jamali 10, Tollbring 6, Hanisch 4, Eriksen 3, Cederholm 2, Lagergren 2, Lindskog 1, Pettersson 1

Pick Szeged: Bombac 13, Balogh 6, Källman 6, Garcia Robledo 5, Zubai 2, Garcia Parrondo 1, Prodanovic 1

Publik: 4793