Konstantin Igropulo ansluter till Barcelona – Tomas Svensson tränar vidare

Konstantin Igropulo lossar mot IFK Kristianstad i Champions League 2015. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Konstantin Igrupulo gjorde tre säsonger i Barcelona under sin aktiva karriär. Tränarbanan bär också till CL-dominanten, Barcas hemsida rapporterar att 37-åringen är klar som assisterande tränare i två år.

Barcas huvudcoach Carlos Ortega ändrar i tränarstaben och återknyter kontakten med Igropulo sedan tiden i KIF Kolding (2015-17). Högernian tog sig även till klubbar i Belarus, Tyskland och inte minst Liga Asobal i och med Barcasejouren 2009-12.

Den här gången finns duon på samma sida sidlinjen.

Igropulo tackade för sig som spelare i Wisla Plock 2020. En tid senare blev han assisterande tränare i Dinamo Viktor Stavropol som avancerade från tionde plats till bronsmedaljör i den ryska ligan.

Igropulo fick också förtroendet som huvudtränare, 2021/22 innehöll motgångar som Dinamos uteslutning från Europaspelet lagom till kvartsfinalen efter Rysslands invasion i Ukraina.

Stavropol fick ändå med sig cuptiteln på hemmaplan, en första fjäder i hatten för tränaren som nu får pröva sin erfarenhet i den allra främsta klubbmiljön.

Svensson kvar bland Barcaledarna
Barcas hemsida konstaterar också att de övriga tränarrollerna blir oförändrade till 2022/23. Tomas Svensson kan därmed gå in på sitt andra år som assisterande, tillsammans med Jordi Rosell.

Länk: Konstantin Igropulo, nou ajudant de Carlos Ortega