Klart: Nygammal tränare tar över Motor Zaporozhye

Nikolay Stepanec tillbaka i Motor Zaporozhye. Foto: Motor Zaporozhye

Det blir en klassisk tillbaka-kaka i ledarstaben hos Motor Zaporozhye. Patryk Rombel ersatte Nikolay Stepanec som ukrainarnas tränare förra året. Nu avskedas Patryk Rombel och ersätts av, just det, Nikolay Stepanec.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Som Handbollskanalen påpekade i artikeln om Rombels avsked så är det tufft att vara tränare i världstoppen. Motor är fortfarande obesegrade i ukrainska ligan efter sex matcher, men fyra förluster på fyra försök i Champions League räckte för att 35-årige Patryk Rombel skulle bli av med jobbet.

Då gör istället Nikolay Stepanec entré, igen, för att sätta sig på Motor-bänken, rapporterar klubben på sin hemsida. Ukrainaren har tidigare tränat laget mellan 2015-2017. Tillsammans vann de ligan, helt utan poängtapp, de båda säsongerna.

Motor tog sig dessutom till åttondelsfinal i Champions League 15/16, där de förlorade mot Veszprem, innan det blev respass mot Montpellier i första slutspelsrundan året därpå.

Förra året, med Rombel vid rodret, åkte man också ut i första slutspelsrundan mot överraskningarna Skjern. Och i år riskerar man att till och med missa slutspelet efter fyra inledande förluster.

Men det ska Stepanec ändra på, först och främst i den viktiga ”botten”matchen mot Zagreb i nästa runda, även om det är knappt om tid.

– Vi kommer inte att göra några större förändringar i laget, det finns inte tid för det. Vi kommer att fortsätta på Rombels spår och göra lite psykologiska finjusteringar. Vi måste få igång glädjen i laget och på bänken, vi måste bli ETT lag, säger Stepanec på hemsidan.

– Matchen mot Zagreb är enormt viktig för båda lagen. De (Zagreb) har börjat bra och redan tagit tre poäng. Vårt mål är ta oss vidare till slutspel.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here