Klart: Nygammal tränare tar över Motor Zaporozhye

Nikolay Stepanec tillbaka i Motor Zaporozhye. Foto: Motor Zaporozhye

Det blir en klassisk tillbaka-kaka i ledarstaben hos Motor Zaporozhye. Patryk Rombel ersatte Nikolay Stepanec som ukrainarnas tränare förra året. Nu avskedas Patryk Rombel och ersätts av, just det, Nikolay Stepanec.

ANNONS

Som Handbollskanalen påpekade i artikeln om Rombels avsked så är det tufft att vara tränare i världstoppen. Motor är fortfarande obesegrade i ukrainska ligan efter sex matcher, men fyra förluster på fyra försök i Champions League räckte för att 35-årige Patryk Rombel skulle bli av med jobbet.

Då gör istället Nikolay Stepanec entré, igen, för att sätta sig på Motor-bänken, rapporterar klubben på sin hemsida. Ukrainaren har tidigare tränat laget mellan 2015-2017. Tillsammans vann de ligan, helt utan poängtapp, de båda säsongerna.

Motor tog sig dessutom till åttondelsfinal i Champions League 15/16, där de förlorade mot Veszprem, innan det blev respass mot Montpellier i första slutspelsrundan året därpå.

Förra året, med Rombel vid rodret, åkte man också ut i första slutspelsrundan mot överraskningarna Skjern. Och i år riskerar man att till och med missa slutspelet efter fyra inledande förluster.

Men det ska Stepanec ändra på, först och främst i den viktiga ”botten”matchen mot Zagreb i nästa runda, även om det är knappt om tid.

– Vi kommer inte att göra några större förändringar i laget, det finns inte tid för det. Vi kommer att fortsätta på Rombels spår och göra lite psykologiska finjusteringar. Vi måste få igång glädjen i laget och på bänken, vi måste bli ETT lag, säger Stepanec på hemsidan.

– Matchen mot Zagreb är enormt viktig för båda lagen. De (Zagreb) har börjat bra och redan tagit tre poäng. Vårt mål är ta oss vidare till slutspel.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here