Klart: Iman Jamali lämnar Veszprem

Iman Jamali. Foto: Vörös Dávid, Telekom Veszprém

Iman Jamali till Handbollsligan? Det är så klart ett långskott – men Veszprem meddelar idag att den hårdskjutande vänsternian lämnar klubben.

Iman Jamali var säsongen 2015–16 utlånad till IFK Kristianstad och visade direkt klass i Handbollsligan där han i många matcher var totalt överlägsen. Jamali fick vara med och vinna guld den säsongen och återvände sedan till Veszprem.

Väl där blev det en ny låneperiod, den gången i Meshkov Brest. De två senaste säsongerna har vänsternian tillhört Veszprem men aldrig riktigt lyckats ta en ordinarie tröja. Nu meddelar Veszprem via sin Youtube-kanal att Jamali kommer att lämna klubben.

Finns det någon svensk klubb som kommer att göra ett försök att värva ungraren? IFK Kristianstad ligger säkert bra till om de är intresserade, i övrigt är det med all säkerhet en ekonomisk fråga.

Veszprem har gjort liknande farväl-videos till fler spelare idag: René Toft Hansen som lämnar för Benfica, Roland Mikler som lämnar för Pick Szeged och Laszlo Nagy samt Momir Ilic som avslutar sina karriärer.