Kielce förlänger med karaktärspelare – Krzysztof Lijewski snart i tränarroll

Krzysztof Lijewski. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Kielce håller högerkanten intakt med ett nytt kontrakt för Arkadiusz Moryto. På distans får Krzysztof Lijewski en ny roll då han mer och mer kliver över till tränaruppgifter, meddelar klubben på sin hemsida.

I vanlig ordning började sommaren med krisrykten om pengaproblem kring det polska stjärnlaget. På samma sätt är det brukligt att klubben en tid senare har hittat lösningar för att finansiera verksamheten vidare.

Förlängningen med löftet på flanken och ett flerårskontrakt där Krzysztof Lijewski blir spelande tränare 2020/21 och sedan får enbart coachingsysslor pekar på att Kielce kommit över hindren och ställer upp starkt för ännu en internationell säsong.

Dubbelnyheten på klubbsajten gör att både Moryto och Lijewski finns i klubben fyra år framöver. Moryto som kom till Kielce 2018 vann skytteligan i Polen förra året och får ännu mer ansvar när Blaz Janc lämnat för Barca.

Kielce samlar sin trupp i dagarna och lotsar samtidigt in högernian Lijewski i ledarstaben under huvudtränaren Talent Dujsjebajev.

– Krzysztof Lijewski är en av de mest erfarna spelarna i vårt lag, det är hans stora värde. Han har en fantastisk kunskap om handboll och har gett sitt hjärta till vår klubb genom åren.

– Hans lojalitet är fantastisk och jag är glad att han kommer att stötta sina kollegor på planen hur lojal han är och jag är glad att han kommer att fortsätta att stödja sina kollegor på domstolen, samtidigt som han lär sig tränaryrket, säger klubbpresident Bertus Servaas till Kielces hemsida.

Lijewski började bekanta sig med det polska mästarlaget 2012 efter några utlandsår i Tyskland (HSV Hamburg och Rhein-Neckar Löwen).