Jonas Källman förlänger med Pick Szeged till 2020

Jonas Källman. Foto: Pick Szeged

Svenska vänsterkanter och förlängda kontrakt är i ropet hos de europeiska storklubbarna. Jonas Källman har haft en bra tillvaro och klubbmiljö i Pick Szeged under flera år. Nu är 37-åringen klar för spel i Ungern till och med 2020.

Källman, med Växjö HF som moderklubb och IFK Skövde som elitlag innan utslussningen till proffslivet har för vana att behålla lagkänslan och hålla sig trogen sina klubbval.

Efter comebacken i svensk seriehandboll med Skövde hösten 2013 nappade Källman snabbt på det ungerska erbjudandet och finns i Szeged sedan fyra och ett halvt år.

– Min familj ger det största stödet. Min fru är den viktigaste i det här, hon ger mig mycket energi. Jag strävar alltid efter det bästa och jag älskar handboll, så jag spelar fortfarande, säger Källman till klubbens hemsida efter att ha skrivit på det nya kontraktet.

Klubben gör allt i sin makt för att utmana Veszprem om den inhemska tronen, vann duellen i seriematchen för någon vecka sedan. Källman är en viktig kugge i lagbygget och en stark karaktär för de entusiatiska fansen.

Förra säsongen, när Källman tackade för sig i landslaget efter 646 mål och 222 landskamper, blev han lagkapten i klubblaget.

Både vänstersexan och familjen verkar ha hittat rätt i Szeged.

– Jag trodde inte vi skulle vara här så länge, men vi har ett mycket bra lag. Vi växer varje år, vi är bättre och vi bygger nu vidare på det. Jag skulle vilja uppnå en stor framgång, säger han till klubbens hemsida.

Jonas Källman 2020-ig a MOL-PICK SZEGEDet erősíti 👏💙

Jonas Källman 2020-ig a MOL-PICK SZEGEDet erősíti 👏💙

Posted by MOL-PICK SZEGED Kézilabdacsapat on Thursday, October 25, 2018