Johannes Golla väljer Flensburg till 2026

Johannes Golla. Foto: Ingrid Andersson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

SG Flensburg-Handewitt använder plånboken för en tidig utryckning och förlänger med Johannes Golla. Försvarsjobbaren och mittsexan lägger till ytterligare tre år på sitt kontrakt. Han finns i Flensburg fram till 2026, meddelar klubben på sin hemsida.

Golla flyttade norrut sommaren 2018. Under Maik Machullas ledning har han utvecklats till en kapabel aktör oavsett planhalva.

Statistiken kan inte säga allt om det 24-åringen uträttar centralt i defensiven tillsammans med Simon Hald. Det fanns en fortsättning för storklubbens ramstarka försvar, efter att Tobias Karlsson tackade för sig 2019.

– Efter våra samtal stod det snabbt klart och jag ville spela vidare i SG. Vi har redan uppnått mycket med det här stora laget och planerar mycket mer tillsammans, säger Golla till klubbens hemsida.

– För mig är han en av de bästa linjespelarna I världen, dessutom har han utvecklats till en ordinarie och ledande spelare I landslaget. Jag är väldigt nöjd över att Johannes beslut går i vår riktning, förhoppningsvis får vi uppleva framgångsrika år tillsammans, fyller tränaren Machulla på till klubbsajten.

Enbart i Bundesliga ståtar Golla med 308 mål på 102 matcher för Flensburg.

Länk: Kontinuität am Kreis