Jesper Nielsen på titeljakt med Rhein-Neckar Löwen

Jesper Nielsen, Rhein-Neckar Löwen. Foto: Rhein-Neckar Löwen

I PSG blev han dubbel ligavinnare. I en intervju med stregspiller.com sätter Jesper Nielsen kurs mot något liknande efter återkomsten till Tyskland, i Rhein-Neckar Löwen.

– Först och främst är jag lyckligt lottad att vara tillbaka i Tyskland och spela i Bundesliga. Atmosfären kring matcherna är fantastisk och arenorna är fulla. Dessutom kan jag spela med några av mina vänner från Sverige, det är jag ganska glad för, säger han till sajten.

Nielsen fanns i IK Sävehof fram till 2013, då han tog sin kapacitet som linjeman och försvarskrigare till Füchse Berlin. Tre år senare fick han kontrakt med stjärnspäckade Paris Saint-Germain, utan att tappa kontakten med Tyskland.

Rhein-Neckar Löwen stod berett när Nielsen var sugen på Bundesliga igen. Med en knapp tredjedel av säsongen passerad är vicemästaren fyra i tabellen och befinner sig i jaktläge på grund av färre spelade matcher.

Samma placering gäller i den stentuffa CL-gruppen, inför fortsättningen av hösten efterlyser tränaren Nikolaj Jacobsen bland annat stabilitet hos sina spelare.

– Du märker det i matcherna. Vi har några perioder när vi inte spelar bra. Oftast kan vi spela bra i 20 minuter, sedan kommer fem till tio minuter när vi får kämpa mer. Men det blir bättre, förhoppningsvis kan vi fortsätta förbättras i Veszprem, säger Nielsen.

Den ungerska giganten öppnar för lördagsmatchen 17.30. Med en möjlig blågul linjekamp, Jesper Nielsen mot Andreas Nilsson som extra krydda.

Länk: “IT’S A LOT OF FUN TO PLAY IN VESZPREM”