Jesper Nielsen efter matchen: ”Det känns tungt”

Jesper Nielsen, PSG. Foto: Angela Grewe

Storfavoriterna Paris föll mot ligakonkurrenten Nantes i Champions Leagues första semifinal med 28-32. Därmed missar PSG guldchansen för tredje året i rad och vårt svenska spelarbidrag Jesper Nielsen får sikta in sig på bronsmatchen.

– Det känns tungt, säger Jesper Nielsen i mixade zonen.

– Vi fick en bra start där vi tar ledningen i början, sen drar de ifrån rätt snabbt. Vi bränner mycket, eller han räddar, han gör ett par riktigt bra räddningar samtidigt som vi inte riktigt får till samarbetet mellan försvar och målvakt, fortsätter mittsexan.

Nielsen själv satte två av fyra skott på Cyril Dumoulin i Nantes-kassen. Den franske målvakten hade inte världens högsta räddningsprocent, 28%, men räddningarna han gjorde var riktigt bra och vid helt rätt tillfällen.

– Det är små marginaler. Vi kommer tillbaka på slutet och har chans få lika, men då räddar han (Dumoulin) igen. Det var inte vår dag idag, säger Nielsen.

Ni har vunnit över Nantes hela säsongen i princip, blev du överraskad över något de gjorde?

– Näe, de spelar precis som de har gjort. Vi har ju två raka vinster mot dem så det kändes bra inför matchen men .. de är starka, de krigar och de ger sig inte.

Kan man ladda om till en bronsmatch nu?

– Jag har inte varit med om det innan, men det får man göra, det är vårt jobb, avslutar svensken.

Bronsmatchen spelas imorgon, söndag, klockan 15:15 och sänds på Viasat.