IFK Kristianstad pressade RK Vardar

Christian O'Sullivan, IFK Kristianstad

IFK Kristianstad stod för en mycket fin insats när man på bortaplan pressade ett av världens bästa klubblag – RK Vardar Skopje. Dessvärre genererade inte den fina prestationen i några poäng, men IFK visade återigen att man har i Champions League att göra. Den målrika matchen slutade med hemmaseger 38-36.

Inledningen var något sömnigt, framförallt från gästade IFK, som gång på gång tillät Vardar att göra enkla mål. Som tur var ökade Kristianstad intensiteten och tuffheten i sitt spel, annars hade matchen tidigt kunnat vara körd. I halvtid ledde hemmalaget med två mål, 21-19.

IFK åt upp stora delar av Vardars försprång flera gånger. Men så fort IFK var ett till två mål ifrån kvittering lade hemmalaget i en extra växel och kunde åter rycka ifrån med några mål.

I matchminut 51 lyckades dock Kristianstad att utjämna matchen helt, 32-32. De sista minuterna var ett ställningskrig där Vardar oftast var i ledningen, och IFK hade inte riktigt marginalerna på sin sida.

Med två minuter kvar av matchen, vid ställningen 36-34, räddade straffspecialisten Nebojsa Simic en straff och i anfallet efter gjorde Iman Jamali 36-35. IFK hade vittring på poäng. Efter två snabba mål från vardera lag tog Vardar time out med 22 sekunder kvar.

Efter time outen tog Vardars högerkant – Daniil Shishkarev, ett pressat läge från högerkanten som resulterade i mål och matchen var avgjord.

RK Vardar Skopje – IFK Kristianstad 38-36 (21-19)

Bästa målskytt Vardar: Luka Cindric 8

Bästa målskytt IFK: Kristian Björnsen och Iman Jamali 7.