IFK Kristianstad irriterade på EHF inför avgörandet

Ola Lindgren, IFK Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Redan en vecka innan matchen mot Zagreb i den sista omgången av Champions League-gruppspelet är IFK Kristianstad irriterade. Anledningen? En märklig domartillsättning, rapporterar Kristianstadsbladet.

Tillsammans med att få döma matcher i stora mästerskap är det största och mest meriterande som en europeisk handbollsdomare kan få göra att döma matcher i Champions League. När IFK Kristianstad nästa helg spelar det som väntas bli den avgörande matchen i gruppspelet mot Zagreb, där en slutspelsplats troligen ligger i potten, kommer matchen att dömas av ett moldaviskt domarpar.

Igor Covalciuc och Alexei Covalciuc är den domarduo som av EHF har utsetts att döma matchen, trots att det är ett domarpar som ännu inte dömt ett seniormästerskap och som inte heller dömt någon match i någon av Champions Leagues toppgrupper den här säsongen. Med andra ord blir deras första match en av turneringens absolut mest heta och viktiga matcher hittills.

IFK Kristianstad, med huvudtränaren Ola Lindgren och klubbchefen Nikolas Larsson i spetsen, är direkt kritiska till EHF och deras agerande i den här frågan. Det rapporterar Kristianstadsbladet. Trots att de inte har särskilt stort hopp om att den ska leda till någonting diskuterar klubben nu en skrivelse till EHF för att ifrågasätta domartillsättningen.

– För mig är det obegripligt. Jag tycker att klubben ska skicka en skrivelse till EHF och fråga hur man kan välja den typen av domare i en kanske helt avgörande match. Jag ska inte uttala mig om vilka domarna är för jag vet inte, men det är klart att man höjer på ögonbrynen, säger Ola Lindgren till Kristianstadsbladet.

–  Det är bara att skriva att det är en viktig match och att vi har försökt ta reda på vilka meriter som gör att de här domarna är aktuella för en sådan match, säger klubbchefen Nikolas Larsson.

IFK Kristianstad spelar hemma mot Barcelona senare i dag, lördag. Om det skulle bli en oväntad vinst där skaffar sig skåningarna ett övertag på Zagreb inför den avslutande matchen nere i Kroatien.