Glädjebesked: Publik tillåts på Final Four

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Den kommande helgen avgörs klubblagshandbollens största turnering när PSG, Barcelona, Nantes och Aalborg gör upp om Champions League-titeln. Nu kommer glädjande besked från EHF – 500 personer i publik tillåts på matcherna.

Som vanligt numera är det Köln som är skådeplatsen för Final Four i Champions League. Klubblagssäsongen ska avgöras, åtminstone på europeisk nivå, och fyra klubbar gör upp om titeln.

EHF meddelar nu att 500 personer i publiken kommer att tillåtas i Lanxess arena. Detta står klart sedan staden Köln har legat under 50 dagliga fall av corona sedan slutet av maj.

Om den här positiva utveckligen fortsätter fram till onsdag kommer det att kunna bli minst 500 personer på läktarna i Köln. Om utvecklingen blir ännu mer positiv vad gäller coronafall kan siffran komma att höjas till 1000 fans.

– Det här är precis vad vi hade hoppats på efter en utmanande säsong. Handboll har varit tillbaka sedan en lång tid, men nu kan fansen komma tillbaka till arenorna. Jag ser verkligen fram emot att höra sångerna igen, säger EHF:s president Michael Wiederer i ett pressmeddelande.

Biljetterbjudande har skickats ut till de fyra deltagande klubbarna och dessutom till kunder som registrerat sig till den inledande försäljningen för flera månader sedan. Ett begränsat antal biljetter kommer också att finnas tillgängliga för allmänheten.