Flensburg slog PSG i målrik match

Anders Eggert. Foto: Ingrid Andersson-Jensen http://nordlyset-fotografie.com

Så har ännu en match gått av stapeln i Champions League. Denna gången var det SG Flensburg-Handewitt som tog emot Paris Saint-Germain i Tyskland. Och det var Ljubomir Vranjes Flensburg som gick vinnande ur kampen.

I den första omgången i Champions League möttes alltså Flensburg-Handewitt och PSG. På förhand trodde många att den mycket profilstarka franska klubben PSG skulle gå vinnande ur striden. PSG som inför säsongen har värvat båda Karabaticbröderna ses som en favorit till att ta sig till Final four i Köln till våren. Dessutom kom Flensburg med två förluster från Bundesliga i ryggen. Där hade de förlorat mot Johan Sjöstrands Melsungen och Kristian Bliznacs Wetzlar. Så läget var osäkert i det tyska laget inför matchen.

Fartfylld start av matchen

Matchen som spelades under lördagen började med en Flensburg dominans. Den danske mittsexan Zachariassen började med två mål och sedan trummade det på. Flensburg ledde med både 5-1 och 7-2 innan det såg ut som att PSG hade vaknat. Men i samband med att Flensburg fick några utvisningar under kort tid kom fransoserna in i matchen mer och mer. Men Flensburg fortsatte att öka sitt avstånd genom bland annat Anders Eggerts målskytte. Vid ställningen 15-7 hade den tekniske kantspelarna gjort sju mål. Första halvlek präglades av tufft spel och många mål från båda lagen. Och som mest ledde Flensburg med nio mål. Men i slutet av halvleken tog sig PSG samman och under perioder var avståndet nere på fyra mål. I halvtid var resultatet 21-16.

PSG lyckades inte komma ikapp

I andra halvlek fortsatte spelet som i den första halvleken. En viktig spelare för Flensburg var högernian Holger Glandorf som de gånger anfallsspelet gick i stå lyckades med sitt skott göra de målen som behövdes. Under andra halvlek kunde Flensburg utvidga sitt överläge och matchen slutade med resultatet 39-32. Alltså var det en mycket målrik match.

Vad detta innebär för lagen kan vara svårt att säga. Eftersom det är första matchen i gruppen så kommer det att hända mycket innan slutspelet ska ta plats. Men kanske är det matchen som Flensburg behövde för att kunna vända en negativ trend i Bundesliga. Och två poäng är alltid två poäng.

Målskyttar

Flensburg: Anders Eggert 13, Holger Glandorf 9, Lasse Svan 5, Rasmus Lauge 3, Anders Zachariassen 3, Johan Jakobsson 1, Henrik Toft Hansen 1

Paris Saint-Germain: Mikkel Hansen 9, Nikola Karabatic 7, Benoit Kounkoud 4, Robert Gunnarsson 3, Luc Abalo 2, Daniel Narcisse 2, Sergiy Onufryienko 2, Samuel Honrubia 1, Luka Karabatic 1, Henrik Møllgard Jensen 1

Vill ni läsa om resten av omgången finns det en sammanfattning här: http://handbollskanalen.nu/cl-herrar/sammanfattning-runda-1-champions-league/

Länk till tabell: http://www.ehfcl.com/men/2015-16/

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here