Extra: Jack Thurin till Porto

Jack Thurin. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Jack Thurin har hamnat i blickfånget för ett storlag. Så till den milda grad att IFK Skövdes storskytt tar farväl av moderklubben och antar utmaningen i FC Porto nästa säsong.

Högernian Thurin gjorde A-landslagsdebut 2019 och spelade sitt första mästerskap med Sverige året därpå. Hela tiden med en stabil bas i Skövde.

Tiden är mogen att prova något nytt när 22-åringen tar sin satsning till Portugal och Magnus Anderssons tränarkompetens.

– Jag har redan haft några samtal med Magnus Andersson och jag ser fram emot att åka till Porto och träffa alla. Att spela i europeiska tävlingar, närmare bestämt Champions League, vägde tungt i mitt beslut att ansluta till FC Porto, säger Thurin till klubbens hemsida.

Skövde sportchef Ulf Nyström möter beskedet om Thurins flytt med jämnmod.

– Ska han på sikt utmana de allra bästa i vårt landslag är den miljön nu Jack kommer att ta klivet till nödvändig. Hur gärna vi än vill kan vi inte erbjuda den i Skövde. Att han dessutom kommer få en svensk tränare i Magnus tror jag personligen kommer vara väldigt bra och tryggt på många vis, säger han till Skövdes hemsida.

Thurin kan se fram emot tre år i Portos miljö, kontraktet är skrivet över 2025.

Länk: JACK THURIN É REFORÇO PARA 2022/23