EXTRA: IFK Kristianstad klara för slutspel i Champions League

Albin Lagergren. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Efter vinst borta mot PPD Zagreb säkrade IFK Kristianstad också äntligen sitt avancemang till slutspelet i Champions League. Laget slutar på sjätte plats i gruppens tabell.

Allt som krävdes var vinst borta mot PPD Zagreb för att IFK Kristianstad skulle säkra avancemanget till slutspelet i Champions League. 30 minuter in i matchen stod matchen och vägde vid 10-10 och i inledningen av den andra halvleken gick hemmalaget upp i ledningen.

Men IFK Kristianstad skulle visa sig starkast när det väl drog ihop sig. Efter en mycket stark avslutning på halvleken kunde skåningarna dra ifrån och till slut vinna med tre bollar, 27-24. Tack vare vinsten är IFK Kristianstad alltså klara för slutspel i turneringen efter att ha slutat sexa i gruppen.