EXTRA: Arpad Sterbik klar för Veszprém

Arpad Sterbik. Foto: SEHA Liga

Han räknas som en av världens bästa handbollsmålvakter genom tiderna. Nu är Arpad Sterbik klar för en återförening med den ungerska toppklubben Veszprém.

Efter veckor av mediaspekulationer har idag Veszprém bekräftat det vi alla väntat på. Arpad Sterbik lämnar Vardar efter säsongen och återförenas med den ungerska toppklubben där han spelade åren 2001-2004.

Sterbik har ritat på ett 2-årskontrakt och blir där med klubben trogen till 2020.

Arpad Sterbik kommer, när vi slår ihop historieböckerna någon gång i framtiden, att vara en av de största genom tiderna. Med sin säregna stil, höga räddningsprocent och fotsulor i krysshöjd har han skapat sig ett namn med respekt.

Född 1979 i Senta, nuvarande Serbien, startade han i lilla RK ADA innan han i starten på sin seniorkarriär lirade för RK Jugović. Som 21-åring flyttade han till Ungern för spel i Veszprém.

Han blev i klubben tre säsonger och vann dubbeln (liga+cup) alla tre åren och spelade final i Champions League 2002. Från Veszprém skiftade han sedan till spanska Ciudad Real där han under sju säsonger samt ytterligare en i uppföljaren Atletico Madrid. Sex ligaguld och tre guld i Champions League vittnar om succé.

När Madrid gick i konkurs flyttade Sterbik vidare i Spanien till FC Barcelona. Han hade sedan 2008 spanskt pass och lirade för landslaget. VM-guldet 2013 är höjdpunkten men han har också EM-silver och VM-brons med Spanien samt två VM-brons med Jugoslavien.

Sterbik lämnade FC Barcelona sommaren 2014 för spel i makedonska Vardar. Där har han varit stor del i den resa klubben gjort till guld i Champions League i våras. 38-åringen var en av de bästa i Final4.

Nu väntar alltså spel under Ljubomir Vranjes ledning i Veszprém de kommande åren och som handbollsälskare är det bara att njuta av vetskapen att Sterbik förlängt karriären med ytterligare två år.