Eric Johansson tog för sig mot Kiel – Elverum förlorade med uddamålet

Eric Johansson. Foto: Elverum Håndball

Elverum HB pressade THW Kiel med storpubliken i ryggen, men Sander Sagosen och kompani fick sista ordet i bortamötet. PPD Zagreb stod för torsdagens lilla skräll när Pick Szeged fick vika ner sig för den kroatiska mästaren.

Trots att han missade finalhelgen kom Eric Johansson bra ut ur EM. I klubblaget har niometaren redan hittat sin plats på den stora scenen. Efter fullträffen med sju mål när Elverum mötte Kiel i höstas präglade Johansson som blivande Kielspelare (?) matchen ännu mer.

Storskytten nätade åtta gånger till stor glädje för 8 352 på plats i Håkons Hall. Elverum fick först häng på Kiel och hade till och med stjärnlaget i gungning.

Slutet var bitterljuvt med många spelare som försökte visa sig på styva linan. Det blev en målsnål upplösning, då Niclas Ekbergs straff stoppades av Thorsten Fries. Niklas Landin i bortamålet kvitterade i viktiga räddningar och gav segern till Kiel i slutsekunderna.

Elverum behåller den sista slutspelsplatsen men PPD Zagreb har krafter kvar och tangerade den norska poängskörden. Sandro Obranovic och Ivan Cupic fick till det på hög nivå när Pick Szeged fick resa hem med en oväntad nolla.

Fem mål mer för Barca var ändå en bekväm seger efter 60 minuter i Bukarest. Dika Mem (nio mål) och Haniel Langaro skötte skyttet bäst mot Dinamo.

Champions League 17 februari
Grupp A, Elverum HB–THW Kiel 30—31 (15–14)
Elverum: Eric Johansson 8, Christopher Hedberg 1; Kiel: Niclas Ekberg 4
Grupp B, Dinamo Bukarest–Barca 30–35 (15–17)
PPD Zagreb–Pick Szeged 26–24 (14–10)