EHF Final4 – Barcelona vill bli historiska

Aleix Gomez, FC Barcelona. Foto: Victor Salgado- FCB

Barcelona går in i semifinalerna av Champions League som regerande mästare, och det finns bara en sak som gäller i år. De vill bli det första laget att vinna EHF FINAL4 två år i rad.

– Inget lag i historien har försvarat titeln i Köln så här långt, så detta är vår motivation, säger Barcelonas Blaz Janc till Eurohandball

I helgen avgörs herrarnas Champions League, med Final4, och alla möjligheter finns till en helg fylld med ”handbollsgodis”. I den första semifinalen möter ungerska Telekom Veszprém det polska laget Lomza Vive Kielce. Senare under eftermiddagen möter tyska THW Kiel dem regerande mästarna från Spanien, Barcelona.

I Barcelonas starka lag finns två spelare, Gonzalo Pérez de Vargas och Aitor Ariño, som redan tagit hem titeln tre gånger tidigare med ”Barca”.

– Alla spelare ser vältränade ut. Vi är redo för detta slutspel, säger Pérez de Vargas till Eurohandball.

– Det finns inga favoriter i denna FINAL4. Vi förlorade mot Kielce två gånger den här säsongen. Vi förlorade mot Veszprém. Vi hade problem, och allt kommer att vara väldigt öppet. Dessa fyra lag är säsongens bästa och alla förtjänar att vara här. Alla har samma chans, säger Janc till Eurohandball.

– Jag hoppas verkligen på att vinna min tredje trofé, men vi får se. Det är annorlunda att vara här med Kielce, jämfört med 2017 och 2019 med Vardar, säger Lomza Vive Kielce’s Igor Karacic till Eurohandball.

Det finns två svenska inslag i semifinalerna. I Kiel jagar Niclas Ekberg sin andra Champions League-titel, efter vinsten 2020. Samtidigt kämpar även Andreas Nilsson (Telekom Veszprém) för att få lyfta bucklan en andra gång. Senaste gången för Nilsson var 2013.

Semifinalerna i Champions League: 

15:15 Telekom Veszprém vs. Lomza Vive Kielce

Sänds på Viaplay

18:00 Kiel vs. Barcelona

Sänds på Viaplay