Eduardo Gurbindo på väg bort från Vardar?

Eduardo Gurbindo – spelar han i Vardar eller Dinamo Bukarest framöver? Foto: Bildbyrån

Eduardo Gurbindo tog sig till RK Vardar under sommaren. Samtidigt som storklubben varvar upp inför Champions League kommer uppgifter om att högernian redan vill lämna och har nära kontakter med Dinamo Bukarest.

Spanjoren Gurbindo har varit en tongivande kraft i både klubb- och landslag det senaste decenniet. Efter fem säsonger med prickskytte i HBC Nantes ställde han in sig på spel med Vardar efter underskriften tidigare i år.

Familjeskäl talade för en lyckad flytt, men något verkar ha gått fel under acklimatiseringen. Tidningen 24Rakomet beskriver en obekräftad konflikt med tränaren Veselin Vujovic. Allt i allt har Gurbindos tydliga intresse för att kliva av projektet i Skopje fått andra klubbar att öka intresset för 33-åringen.

Efter att Gurbindo hamnade utanför truppen till matchen mot lokalkonkurrenten RK Skopje ska frågan vara uppe på klubbpresidentnivå.

Journalisten Filip Mishov kommunicerar i sociala medier att Gurbindo uppvaktas av Dinamo Bukarest med ett lukrativt erbjudande och Xavi Pascual. Återstår att se vad Vardars ordförande Mihajlo Mihajlovski vill göra med Gurbindo och det gällande treårskontraktet.