CL Torsdag: Veszprem manglade Vardar

Andreas Nilsson. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Telekom Veszprem och Paris Saint-Germain är i princip klara för nästa runda. De övriga torsdagsmatcherna i Champions League ordnade fortsatt dramatik för att reda ut avancemanget från åttondelsfinal.

Veszprem markerade rejält mot RK Vardar och verkar inte behöva gå för fullt i returen. Den enorma kanonaden mot hemmamålet stannade vid 41 mål för den ungerska suveränen och 14 måls marginal vid slutsignalen.

Paris Saint-Germain var nästan lika vassa i storkrossen mot Celje. Det franska mästarlaget sparade inte på krutet förrän 37 mål var gjorda medan Celje bara mäktade med 24 som replik.

Ålborg HB får däremot förlängt drama. De första 60 minuterna i Porto balanserade svensklaget mellan hotande stor förlust och ett mer acceptabla bortasiffror. Ålborg gick till exempel från sexa måls underläge i första halvlek till en kvittering, 20–20 efter paus. Så jämnt skulle det inte bli i slutändan, Porto ökade trycket och vann med 32–29.

Motor Zaporozhye och Meshkov Brest höll sig nära varandra. Plus två för Ukrainalaget garanterar spänningen till matchen i Belarus kommande vecka.

Champions League 1 april
Motor Zaporozhye–Meshkov Brest 32–30 (15–12)
RK Vardar–Telekom Veszprem 27–41 (11–21)
Veszprem: Andreas Nilsson 2.
Celje–Paris Saint-Germain 24–37 (11–21)
Porto–Ålborg HB 32–29 (18–14)
Ålborg: Lukas Sandell 3, Jonas Samuelsson 1.