CL torsdag: Ny vinst för Elverum – Dinamo Bukarest knäckte Veszprem

Eric Johansson. Foto: Elverum Håndball

Dinamo Bukarest fick Veszprems jättar på fall och FC Porto var väldigt nära full pott mot Barca. Elverum HB fortsätter som ett lag att räkna med och monterade ner Meshkov Brest som befinner sig i bekymmer.

Stjärnlagen stod i kö för att toppa tabellen i grupp B efter sex spelade matcher. Då kom ett par skrällar i vägen och Vive Kielce blev vinnaren på torsdagssifforna med fortsatt förstaplats.

Veszprem var först ut att gå på pumpen i Dinamo Bukarests hall. Xavi Pascual styrde sitt fullt kompetenta lag och Valentin Ghionea jagade på högerkanten med sju mål. Petar Nenadic ligger tvåa i den samlade skytteligan och slog till nio gånger på bortaplan, utan att Veszprem fick koll på helheten i den rumänska huvudstaden.

FC Porto lyckades nästan mot Barca via en superb målvaktsinsats av Sebastian Frandsen och stort publiktryck i Dragao Arena. För en gångs skull fick det spanska laget stå för comebacken, Aleix Gomez ångade på med elva mål och kvitteringen kom till sist genom Timothy Nguessan.

SG Flensburg-Handewitt tog tillfället i akt att närma sig Motor Zaporozhye. Säsongens första seger i Champions League var också ett faktum, med bra straffleverans från Hampus Wanne och Teitur Einarssons urkraft från nio meter.

Elverum HB summerar den första höstfasen med betydligt mer plus än minus. Eric Johansson kunde näta fem gånger när den norska mästaren kopplade tidigt grepp på Meshkov Brest utan att släppa taget efter paus. Elverum ligger femma och har sju poäng mer än det bästa laget under strecket.

Champions League 28 oktober
Grupp A, Meshkov Brest–Elverum HB 27–30 (11–14)
Elverum: Eric Johansson 5.
Grupp B, Dinamo Bukarest–Telekom Veszprem 31–29 (14–13)
SG Flensburg-Handewitt–Motor Zaporozhye 34–27 (13–11)
Flensburg: Hampus Wanne 8 (5), Anton Lindskog 5, Jim Gottfridsson 1.
FC Porto–Barca 33–33 (17–14)